Kokeile aluksi vaikka tätä peliä
Pokeri

Netissä ja mobiilissa

Ilmainen pokeriapplikaatio

Lataa AppStoresta Lataa ja asenna Androidille Ei ladattavissa laitteellesi

Tutustu

Razz

Razz-pelissä tavoitteena on muodostaa alin mahdollinen viiden kortin käsi seitsemästä kortista, jotka jaetaan pelaajalle. Razz muistuttaa Seven Card Stud -pelejä, mutta selvänä erona niihin siinä voittaa saamalla alimman mahdollisen pelikäden.

Kaikkiin Razz-muotoisiin käteispokeripeleihin voi osallistua 2-8 pelaajaa (sekä virtuaalijakaja), ja jokaisessa pöydässä pelataan yhdellä 52 kortin pakalla. Turnausmuotoisessa Razz -pokeripeleissä pelaajia voi olla minimissään 2, mutta maksimissaan jopa useita tuhansia.

Huom. Pelaaja voi voittaa meneillään olevan pelikäden myös ennen pelin viimeistä vaihetta missä tahansa pelin aikaisemmassa vaiheessa paljastamatta omia korttejaan esimerkiksi tekemällä panostuksen, jonka seurauksena muut pelikädessä mukana olevat pelaajat luovuttavat.

Panostusmahdollisuudet ja pelin kulku (esimerkki limit-muotoisesta pelistä)

Kaikki pelaajat antavat nimellisen alkupanoksen, kun Razz-peli alkaa.

Jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin ja yksi kortti kuvapuoli ylöspäin. Pelaajan, jolla on korkein kuvapuoli ylöspäin oleva kortti, on annettava pakollinen alkupanos tai täysi pieni panos. Jos kahdella pelaajalla on samanarvoinen kortti, korttien arvojärjestys määräytyy maan mukaan. Pata on korkein, hertta on toiseksi korkein, ruutu on toiseksi alin ja risti on alin. Korkeimman maan saanut pelaaja antaa pakollisen alkupanoksen. Peli jatkuu myötäpäivään pöydän ympäri, kunnes panostus on päättynyt.

Jokainen pelaaja saa kuvapuoli ylöspäin olevan kortin, jonka nimi on 4. Street (Fourth Street). Pelaaja, jonka kuvapuoli ylöspäin oleva käsi on vahvin (eli alin), toimii ensin. Hän voi joko sököttää tai panostaa.

Jokainen pelaaja saa toisen kuvapuoli ylöspäin olevan kortin, jonka nimi on 5. Street (Fifth Street). Ensimmäisenä toimii jälleen pelaaja, jonka kuvapuoli ylöspäin oleva käsi on alin. Fifth Streetissä ja muissa jäljellä olevissa käden vaiheissa kaikki panokset ovat isoja panoksia.

Jokainen pelaaja saa kuvapuoli ylöspäin olevan kortin, jonka nimi on 6. Street (Sixth Street). Ensimmäisenä toimii jälleen pelaaja, jonka kuvapuoli ylöspäin oleva käsi on alin.

Jokainen pelaaja saa seitsemännen ja viimeisen kortin (7. Street), joka jaetaan kuvapuoli alaspäin. Edellisten vaiheiden tapaan ensimmäisenä toimii pelaaja, jonka kuvapuoli ylöspäin oleva käsi on alin.

Jos Razz-pelissä on ainakin kaksi pelaajaa jäljellä viimeisen panostuskierroksen jälkeen, jäljellä olevat panostajat tai korottajat näyttävät korttinsa. Jos viimeisellä kierroksella ei panostettu, kortit näytetään paikkajärjestyksessä (paikasta 1 alkaen).

Panostusjärjestelmä

Kierroksen alussa pelaajien on asetettava ante-panos. Ante on osuus alemmasta panostusrajasta, ja sillä on sama tarkoitus kuin blindeilla (sokkopanoksilla) Texas Hold’em-peleissä.

Kun 3 . kortti on jaettu, panostuksen aloittaa pelaaja, jolla on arvoltaan pienin kuvapuoli ylöspäin oleva kortti. (Jos kahdella pelaajalla on yhtä pieni kortti, panostusjärjestyksen ratkaisee kortin maa. Maat ovat alenevassa järjestyksessä seuraavat: pata, hertta, ruutu, risti.)

Panostuksen aloittava pelaaja voi asettaa joko koko panoksen tai pakollisen aloituspanoksen (Bring-In). Bring-in on pienempi kuin koko panos ja blindien tapaan pelaajan on lisättävä vain erotus, jos koko panos asetetaan ja pelaaja päättää maksaa. Muut pelaajat voivat maksaa (katsoa), asettaa koko panoksen tai korottaa.

Luovuta: Jos et pidä korteistasi, voit luovuttaa. Jos olet asettanut ante-panoksen, panostanut tai korottanut, häviät panostamasi rahat, muttet sen enempää. Luovutettuasi olet poissa pelistä seuraavaan pelikierrokseen saakka.
 
Sökötä / Maksa (katso): Voit pysyä pelissä sököttämällä tai maksamalla. Jos kukaan ei ole panostanut ennen sinua, voit sököttää asettamatta rahaa pottiin. Jos joku on panostanut sinua ennen, voit pysyä pelissä maksamalla saman summan pottiin.

Panosta / Korota / Korota uudelleen: Jos uskot kätesi riittävän, voit panostaa. Jos joku muu on jo panostanut, voit korottaa panosta.

Limit-peleissä kullakin kierroksella voi panostaa kerran ja korottaa kolmesti (panostus, korotus, uudelleen korotus). Kolmen korotuksen jälkeen panostuskierros päättyy ja jaetaan seuraava kortti (tai jos kyseessä on viimeinen panostuskierros, katsotaan, kenellä on paras käsi). Pot limit- ja No limit -peleissä panostamista ei ole rajoitettu (razz-peleissä on normaalisti tarjolla vain limit-muotoisia pelejä).

All-in: Kun pelaajalta loppuvat pelimerkit kesken käden, hänen ei tarvitse luovuttaa. Sen sijaan hän voi panna kaikki peliin (All-in). Kun pelaaja on All-in, hän maksaa kaikki pelimerkkinsä ja potti jaetaan pääpottiin ja sivupottiin. Kaikki jatkossa pelatut pelimerkit lisätään sivupottiin.
Kun kierros päättyy eikä All-in-pelaajalla ole voittokättä, sivu- ja pääpotti menevät voittokädelle, kuten tavallista.

Kun kierros päättyy ja All-in-pelaajalla on voittokäsi, pääpotti menee All-in-pelaajalle ja sivupotti seuraavaksi parhaalle kädelle.

Jos monta pelaajaa panee kaiken peliin (All-in), luodaan useita sivupotteja. Potit jaetaan käsien paremmuuden ja sen mukaan, missä järjestyksessä pelaajat panivat kaiken peliin. Paras käsi voittaa siihen asti kertyneen potin, kun pelaaja pani kaiken peliin. Seuraavaksi paras käsi saa potin ensimmäisen All-in-pelaajan sivupotin luomishetkestä siihen hetkeen asti, kun toinen pelaaja pani kaikki peliin ja niin edelleen.

Panostuskierros jatkuu, kunnes kaikki pelaajat ovat luovuttaneet tai maksaneet kolmannen korotuksen taikka kunnes kaikki pelaajat ovat maksaneet panoksen (paitsi panoksen asettanut pelaaja) eikä kukaan halua korottaa.

Tasapelisäännöt

Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on täsmälleen samanarvoiset pokerikädet, potti jaetaan kaikkien näyttövaiheessa voittokäden omaavien pelaajien kesken tasan.

Poikkeuksena yllä mainittuun potin tasajakoon on tilanne, jossa osa pelaajista on sijoittanut pottiin enemmän kuin toiset näyttövaiheessa. Esimerkiksi kaksi pelaajaa on mennyt jossain pelin vaiheessa ns. all-in –tilanteeseen (kaikki pelissä) ja osa jatkanut pelaamista näyttövaiheeseen saakka. Tällöin kaikki näyttövaiheessa mukana olevat pelaajat jakavat potin aina all-in –tilanteessa olevien rahapanosten mukaisesti vaihe vaiheelta ja näyttövaiheessa mukana olleet loput vielä keskenään. Alla tarkempi esimerkki:

Pokerikädessä on mukana 3 pelaajaa:

  • Pelaajalla A on rahaa 10 euroa, pelaajalla B 20 euroa, pelaajalla C 50 euroa.
  • Pelaaja A menee all-in (pistää kaikki peliin) jo pelin ensimmäisellä panostuskierroksella ja muut pelaajat maksavat.
  • Pelaaja B laittaa loput 10 euroa peliin (menee all-in) tämän kierroksen jälkeen ja C maksaa.
  • Kokonaispotiksi muodostuu näin (10+20+20 euroa) 50 euroa.
  • Parhaaksi pokerikädeksi muodostuu kaikilla esim. samanarvoinen käsi ja kaikki pelaajat ovat näin voittajia. Ensiksi jaetaan 30 euron potti ensimmäisellä tasan kaikkien pelaajien kesken. Tämän jälkeen loput 20 euroa B ja C pelaajien kesken.

Voitonjako

Potti jaetaan pelaajalle tai pelaajille, joilla on näyttövaiheessa paras viiden kortin pokerikäsi (Razz-pelin sääntöjen mukaan). Voittokäsi muodostetaan pelaajalle jaetuista 7 kortista. Tasapelisäännöt –osiossa on tarkemmin käyty läpi, miten voitonjako tapahtuu jos voittajia on useampia.

Pelaaja voi voittaa potin myös ennen pelin näyttövaihetta, jos muut pelaajat luovuttavat pelin esimerkiksi tehdyn panostuksen seurauksena.

Jos kahdella pelaajalla on samanarvoiset kädet, he jakavat potin.

Panostusrajat

Pelaajan valitsema pöytä määrittelee pelin minipanokset, maksimipanokset määräytyvät pöydän pelimuodon mukaisesti. Kaikkia pelejä voi pelata täysin ilmaiseksi, mutta rahalla pelattavien pokerin käteispokeripöytien pelitasot alkavat 0,01/0,02 euroa –tasolta, jossa pöytään asetettava pienin panos on 0,01 euroa. Tarjolla olevissa käteispelipöydissä on sääntö, joka vaatii pelaajaa siirtämään pelitililtään pelipöytään vähintään 50 kertaa ison blindin (tai muun ilmoitetun blindeista tai ante-panoksista riippumattoman summan) suuruisen summan ennen pelaamisen aloittamista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi edellä mainitussa minimipöydässä sitä, että pelaajalla tulee olla 50 kertaa 2 sentin summa pelitilillään eli 1 euro ennen pelaamisen aloittamista.

Pelintarjoajan pokerissa suurin sallittu alkupanostaso (iso blindi tai ante) voi yhdessä käteispelimuotoisessa pöydässä olla 1000 euroa. Pelaajien tarjolle tulevien pelipöytien panostasot tulevat kuitenkin lähes poikkeuksetta jäämään selvästi alle mainitun maksimitason. Pelintarjoajan pokerin turnauspeleissä suurin osallistumismaksu voi olla 3000 euroa sisältäen niin talon osuuden eli raken kuin pottiin menevän osuuden.

Talon osuus / Välityspalkkio (rake)

Pelintarjoajalle tuleva korvaus pokeripeleistä veloitetaan käteispeleissä prosenttikorvauksena (rake, 0-3 prosenttia) pelikierroksella tehtyjen panostusten arvosta (osuus menee razz-käteispeleissä vain käsistä, jotka etenevät ns. 4. streetille). Korvauksen määrä ja korvaukselle mahdollisesti määrätty rahamääräinen maksimi (rake cap) ilmoitetaan Internetpelien rakea koskevissa ohjeissa.

Pokeripelikäsien paremmuusjärjestys

Voittokäsi ratkaistaan katsomalla, kenellä on paras viiden kortin korttiyhdistelmä. Voittokädessä pelaajan tulee käyttää viittä (5) hänelle jaetuista seitsemästä kortista. Razz-pelissä suora-ja väriyhdistelmät eivät vaikuta käden arvoon ja ässä on aina arvoltaan 1. Razz-pelin tavoite on saada alin mahdollinen pelikäsi, josta seuraa että paras mahdollinen Razz-pelikäsi on:
1 (ässä), 2, 3, 4, 5

Jos kahdella pelaajalla on samanarvoiset kädet, he jakavat potin.

Pelaajien pelikäsien vertailussa otetaan huomioon yllämainitut ehdot, pari esimerkkivertailua:

Esimerkki 1.
Pelaaja A vs. Pelaaja B
Pelaaja A:n kortit: 9, 9, 4, 3, 2
Pelaaja B:n kortit: 2, 2, 7, 6, 4
Pelaaja B:llä on parempi käsi vaikka hänellä parin lisäksi olevat kortit ovatkin huonommat, ensiksi siis vertaillaan pareja/kolmosia keskenään ja tämän jälkeen vasta yksittäisiä kortteja (kakkospari on pienempi kuin ysipari).

Esimerkki 2.
Pelaaja A vs. Pelaaja B
Pelaaja A:n kortit: 9, 8, 7, 6, 4
Pelaaja B:n kortit: 9, 8, 7, 6, 3

Pelaaja B:llä on parempi käsi. Jos muut suurin tai suurimmat kortit ovat samoja, vertaillaan muita kortteja keskenään.

Pelaaja voi helposti tarkastaa seuraavilla ohjeilla pelikätensä vahvuuden muihin nähden (lähtien huonoimmasta mahdollisesta tilanteesta):

1. Jos parhaassa mahdollisessa viiden kortin kädessä (seitsemästä) on kolmoset mukana.
Esim. K-K-K-8-8, kolmosten tapauksessa pelaaja vertaa kolmosia toisen pelaajan pelikäteen. K (kuningas) kolmoset on huonompi kuin Q (kuningatar) kolmoset, kolmoset huonompi käsi kuin pari ja niin edelleen.

2. Jos parhaassa mahdollisessa viiden kortin kädessä (seitsemästä) on pari mukana.
Esim. K-K-7-9-3, parin tapauksessa pelaaja vertaa pelikättään toisen pelaajan pelikäteen. K (kuningas) pari on huonompi kuin Q (kuningatar) pari. Taas mikä tahansa pari huonompi kuin pelikäsi jossa ei ole paria ja niin edelleen. Jos pelikädessä oleva pari on molemmilla sama, verrataan seuraavaa korttia tai paria, tässä esimerkkitapauksessa korttia seitsemän. Jos seitsemän on pienempi kuin verrattavan käden kortti, voittaa esimerkkikäsi.

3. Jos parhaassa mahdollisessa viiden kortin kädessä (seitsemästä) on suuri kortti mukana.
Esim. K-J-T-9-2, suuren kortin tapauksessa pelaaja vertaa kättään toisen pelaajan pelikäteen. K (kuningas) on huonompi kuin Q (kuningatar) kortti. Jos vertailukäsissä molemmilla huonoin kortti on yksittäinen suuri kortti vertaillaan ensin niitä, jos suurimmat kortit ovat molemmilla samat vertaillaan niitä keskenään ja tämän jälkeen aina seuraavia kortteja suuruusjärjestyksessä kunnes toisessa kädessä on pienempi kortti tai peli päättyy tasapeliin (kaikkien korttien arvot täsmälleen samat). Katso jo aiempi ”Esimerkki 2.”.

Pokeriohjelma

Voit pelata Pokerin pelejä omalle koneelle ladattavan ohjelman kautta.

Lataa peliohjelma Ei ladattavissa laitteellesi

Windows PC:lle

Mobiilipokeri, iOS

Voit pelata Pokerin pelejä iPhonellasi, koska vaan.

Lataa AppStoresta

Tutustu

Mobiilipokeri, Android

Voit pelata Pokerin pelejä Androidillasi, koska vaan.

Lataa ja asenna Androidille

Tutustu

Odota hetki