Kokeile aluksi vaikka tätä peliä
Pokeri

Netissä ja mobiilissa

Ilmainen pokeriapplikaatio

Lataa AppStoresta Lataa ja asenna Androidille Ei ladattavissa laitteellesi

Tutustu

7 Card Stud

Peliin voi osallistua enintään 8 pelaajaa (sekä virtuaalijakaja). Tärkein ero muihin pokeripeleihin on se, että 7 Card Studissa ei ole yhteisiä kortteja. Jokaisella pelaajalla on omat korttinsa ja kiinteän rajan (fixed limit) peleissä on kaksi panostusrajaa. Pelin tavoite on muodostaa pelin näyttövaiheessa paras mahdollinen 5 kortin pokerikäsi seitsemästä itselle jaetusta kortista.

Huom. Pelaaja voi voittaa meneillään olevan pelikäden myös ennen pelin viimeistä vaihetta missä tahansa pelin aikaisemmassa vaiheessa paljastamatta omia korttejaan esimerkiksi tekemällä panostuksen, jonka seurauksena muut pelikädessä mukana olevat pelaajat luovuttavat.

Kaikkiin 7 Card Stud -muotoisiin käteispokeripeleihin voi osallistua 2-8 pelaajaa (sekä virtuaalijakaja), ja jokaisessa pöydässä pelataan yhdellä 52 kortin pakalla. Turnausmuotoisessa 7 Card Stud -pokeripeleissä pelaajia voi olla minimissään 2, mutta maksimissaan jopa useita tuhansia.

Panostusmahdollisuudet ja pelin kulku (esimerkki limit-muotoisesta pelistä)

Kaksi ensimmäistä korttia (taskukortit) jaetaan kuvapuoli alaspäin, jotta muut pelaajat eivät näe niitä. Seuraavia kortteja kutsutaan englanniksi kaduiksi (Street) (3 ., 4 ., 5 . ja 6 . Street), ja ne jaetaan kuvapuoli ylöspäin. Viimeinen kortti, River, jaetaan kuvapuoli alaspäin.

Kierroksen alussa pelaajien on asetettava ante-panos. Ante-panos on osuus alemmasta panostusrajasta, ja sillä on sama tarkoitus kuin blindeilla (sokkopanoksilla) Texas Hold’em-peleissä.

Kun 3 . kortti on jaettu, panostuksen aloittaa pelaaja, jolla on arvoltaan pienin kuvapuoli ylöspäin oleva kortti. (Jos kahdella pelaajalla on yhtä pieni kortti, panostusjärjestyksen ratkaisee kortin maa. Maat ovat alenevassa järjestyksessä seuraavat: pata, hertta, ruutu, risti.)

Panostuksen aloittava pelaaja voi asettaa joko koko panoksen tai pakollisen aloituspanoksen (Bring-In). Bring-in on pienempi kuin koko panos ja blindien tapaan pelaajan on lisättävä vain erotus, jos koko panos asetetaan ja pelaaja päättää maksaa. Muut pelaajat voivat maksaa, asettaa koko panoksen tai korottaa.

Kun panokset on asetettu, jaetaan 4 . kortti. Tällä kertaa panostamisen aloittaa pelaaja, jolla on näkyvissä suurin kortti tai yhdistelmä, mutta Bring-In ei ole mahdollinen. Tässä vaiheessa kuka tahansa pelaaja voi asettaa korkeamman rajan panoksen, jota noudatetaan kaikissa seuraavissa panoksissa.

Samaa menettelyä noudatetaan 5 . ja 6 . kortin sekä Riverin kohdalla (viimeinen jaettava kortti), paitsi, että nyt sovelletaan korkeampaa rajaa, käytettiinpä sitä 4 . kortin kohdalla tai ei. Kun River-panokset on asetettu, jokaisen pelaajan käsistä muodostetaan paras mahdollinen viiden kortin pokerikäsi. Paras käsi voittaa.

Jokaisesta pokerikädestä menee ns. talon osuus (rake), joka on pelinjärjestäjän palkkio pelien pyörittämisestä. Tarkemmat tiedot talon osuudesta eri pelitasoilla ja muodoissa löydät pelintarjoajan rakea ja rake cap -tasoa koskevasta peliohjeesta.

Panostusjärjestelmä

Kierroksen alussa pelaajien on asetettava ante-panos. Ante-panos on osuus alemmasta panostusrajasta, ja sillä on sama tarkoitus kuin blindeilla (sokkopanoksilla) Texas Hold’em-peleissä.

Kun 3 . kortti on jaettu, panostuksen aloittaa pelaaja, jolla on arvoltaan pienin kuvapuoli ylöspäin oleva kortti. (Jos kahdella pelaajalla on yhtä pieni kortti, panostusjärjestyksen ratkaisee kortin maa. Maat ovat alenevassa järjestyksessä seuraavat: pata, hertta, ruutu, risti.)

Panostuksen aloittava pelaaja voi asettaa joko koko panoksen tai pakollisen aloituspanoksen (Bring-In). Bring-in on pienempi kuin koko panos ja blindien tapaan pelaajan on lisättävä vain erotus, jos koko panos asetetaan ja pelaaja päättää maksaa. Muut pelaajat voivat maksaa, asettaa koko panoksen tai korottaa.

Luovuta: Jos et pidä korteistasi, voit luovuttaa. Jos olet asettanut ante-panoksen, panostanut tai korottanut, häviät panostamasi rahat, muttet sen enempää. Luovutettuasi olet poissa pelistä seuraavaan pelikierrokseen saakka.
 
Sökötä / Maksa (katso): Voit pysyä pelissä sököttämällä tai maksamalla. Jos kukaan ei ole panostanut ennen sinua, voit sököttää asettamatta rahaa pottiin. Jos joku on panostanut sinua ennen, voit pysyä pelissä maksamalla saman summan pottiin.

Panosta / Korota / Korota uudelleen: Jos uskot kätesi riittävän, voit panostaa. Jos joku muu on jo panostanut, voit korottaa panosta.

Limit-peleissä kullakin kierroksella voi panostaa kerran ja korottaa kolmesti (panostus, korotus, uudelleen korotus). Kolmen korotuksen jälkeen panostuskierros päättyy ja jaetaan seuraava kortti (tai jos kyseessä on viimeinen panostuskierros, katsotaan, kenellä on paras käsi). Pot limit- ja No limit -peleissä panostamista ei ole rajoitettu (7 card stud peleissä on normaalisti tarjolla vain limit-muotoisia pelejä).

All-in: Kun pelaajalta loppuvat pelimerkit kesken käden, hänen ei tarvitse luovuttaa. Sen sijaan hän voi panna kaikki peliin (All-in). Kun pelaaja on All-in, hän maksaa kaikki pelimerkkinsä ja potti jaetaan pääpottiin ja sivupottiin. Kaikki jatkossa pelatut pelimerkit lisätään sivupottiin.
Kun kierros päättyy eikä All-in-pelaajalla ole voittokättä, sivu- ja pääpotti menevät voittokädelle, kuten tavallista.

Kun kierros päättyy ja All-in-pelaajalla on voittokäsi, pääpotti menee All-in-pelaajalle ja sivupotti seuraavaksi parhaalle kädelle.

Jos monta pelaajaa panee kaiken peliin (All-in), luodaan useita sivupotteja. Potit jaetaan käsien paremmuuden ja sen mukaan, missä järjestyksessä pelaajat panivat kaiken peliin. Paras käsi voittaa siihen asti kertyneen potin, kun pelaaja pani kaiken peliin. Seuraavaksi paras käsi saa potin ensimmäisen All-in-pelaajan sivupotin luomishetkestä siihen hetkeen asti, kun toinen pelaaja pani kaikki peliin ja niin edelleen.

Panostuskierros jatkuu, kunnes kaikki pelaajat ovat luovuttaneet tai maksaneet kolmannen korotuksen taikka kunnes kaikki pelaajat ovat maksaneet panoksen (paitsi panoksen asettanut pelaaja) eikä kukaan halua korottaa.

Tasapelisäännöt

Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on täsmälleen samanarvoiset pokerikädet, potti jaetaan kaikkien näyttövaiheessa voittokäden omaavien pelaajien kesken tasan.

Poikkeuksena yllä mainittuun potin tasajakoon on tilanne, jossa osa pelaajista on sijoittanut pottiin enemmän kuin toiset näyttövaiheessa. Esimerkiksi kaksi pelaajaa ovat päätyneet jossain pelin vaiheessa ns. all-in –tilanteeseen (kaikki pelissä) ja osa pelaajista jatkanut pelaamista näyttövaiheeseen saakka. Tällöin kaikki näyttövaiheessa mukana olevat pelaajat jakavat potin aina all-in –tilanteessa olevien rahapanosten mukaisesti vaihe vaiheelta ja näyttövaiheessa mukana olleet loput vielä keskenään. Alla tarkempi esimerkki:

Pokerikädessä on mukana 3 pelaajaa:
- Pelaajalla A on rahaa 10 euroa, pelaajalla B 20 euroa, pelaajalla C 50 euroa.
- Pelaaja A menee all-in (pistää kaikki peliin) jo pelin ensimmäisellä panostuskierroksella ja muut pelaajat maksavat.
- Pelaaja B laittaa loput 10 euroa peliin (menee all-in) tämän kierroksen jälkeen ja C maksaa.
- Kokonaispotiksi muodostuu näin (10+20+20 euroa) 50 euroa.
- Parhaaksi pokerikädeksi muodostuu kaikilla esim. samanarvoinen suora ja kaikki pelaajat ovat näin voittajia. Ensiksi jaetaan 30 euron potti ensimmäisellä tasan kaikkien pelaajien kesken. Tämän jälkeen loput 20 euroa B ja C pelaajien kesken.

Voitonjako

Potti jaetaan pelaajalle tai pelaajille, joilla on näyttövaiheessa paras viiden kortin pokerikäsi. Voittokäsi muodostetaan pelaajalle jaetuista 7 kortista. Tasapelisäännöt –osiossa on tarkemmin käyty läpi, miten voitonjako tapahtuu jos voittajia on useampia.

Pelaaja voi voittaa potin myös ennen pelin näyttövaihetta, jos muut pelaajat luovuttavat pelin esimerkiksi tehdyn panostuksen seurauksena.

Voittokäsien paremmuusjärjestyksen löydät ohjeiden lopusta.

Panostusrajat

Pelaajan valitsema pöytä määrittelee pelin minipanokset, maksimipanokset määräytyvät pöydän pelimuodon mukaisesti. Kaikkia pelejä voi pelata täysin ilmaiseksi, mutta rahalla pelattavien pokerin käteispokeripöytien pelitasot alkavat 0,01/0,02 euroa –tasolta, jossa pöytään asetettava pienin panos on 0,01 euroa. Tarjolla olevissa käteispelipöydissä on sääntö, joka vaatii pelaajaa siirtämään pelitililtään pelipöytään vähintään 50 kertaa ison blindin (tai muun ilmoitetun blindeista tai ante-panoksista riippumattoman summan) suuruisen summan ennen pelaamisen aloittamista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi edellä mainitussa minimipöydässä sitä, että pelaajalla tulee olla 50 kertaa 2 sentin summa pelitilillään eli 1 euro ennen pelaamisen aloittamista.

Pelintarjoajan pokerissa suurin sallittu alkupanostaso (iso blindi tai ante) voi yhdessä käteispelimuotoisessa pöydässä olla 1000 euroa. Pelaajien tarjolle tulevien pelipöytien panostasot tulevat kuitenkin lähes poikkeuksetta jäämään selvästi alle mainitun maksimitason. Pelintarjoajan pokerin turnauspeleissä suurin osallistumismaksu voi olla 3000 euroa sisältäen niin talon osuuden eli raken kuin pottiin menevän osuuden.

Talon osuus / Välityspalkkio (rake)

Pelintarjoajalle tuleva korvaus pokeripeleistä veloitetaan käteispeleissä prosenttikorvauksena (rake, 0-3 prosenttia) pelikierroksella tehtyjen panostusten arvosta (osuus menee 7 card stud -käteispeleissä vain käsistä, jotka etenevät ns. 4. streetille). Korvauksen määrä ja korvaukselle mahdollisesti määrätty rahamääräinen maksimi (rake cap) ilmoitetaan Internetpelien rakea koskevissa ohjeissa.

Pokeripelikäsien paremmuusjärjestys

Voittokäsi ratkaistaan katsomalla, kenellä on paras korttiyhdistelmä. Voittokädessä tulee käyttää viittä (5) omaa korttia. Yhdistelmät on lueteltu seuraavassa vahvimmasta heikoimpaan käteen. Jokaisesta yhdistelmästä annetaan esimerkki, jossa maat on merkitty kirjaimilla C (risti), D (ruutu), H (hertta) ja S (pata). Kuvakortit on merkitty kirjaimilla J (jätkä), Q (kuningatar), K (kuningas) ja A (ässä). Ässä voi olla arvoltaan joko 1 tai 14, esimerkiksi suorassa ässä voi tästä syystä olla mukana niin A, 2, 3, 4, 5 tai 10, J, Q, K, A –käsissä.

Kuningasvärisuora
Värisuora kympistä ässään (kaikki viisi korttia ovat samaa maata).
Esimerkki: 10d Jd Qd Kd Ad

Värisuora
Suora, jossa kaikki viisi korttia ovat samaa maata.
Esimerkki: 5h, 6h, 7h, 8h, 9h

Neloset
Neljä samanarvoista korttia.
Esimerkki: 7c, 7d, 7h, 7s

Täyskäsi
Kolme samanarvoista korttia ja toiset kaksi samanarvoista korttia. Jos usealla pelaajalla on täyskäsi, voittaja on pelaaja, jonka täyskäden kolme samanarvoista korttia ovat suurimmat.
Esimerkki: 4h, 4c, 4s, Jd, Js

Väri
Viisi korttia samasta maasta. Jos usealla pelaajalla on väri, voittaja on pelaaja, jonka värissä on arvoltaan suurin kortti.
Esimerkki: 10h, 2h, Jh, 4h, Ah

Suora
Viisi numeroarvoltaan peräkkäistä korttia. Jos usealla pelaajalla on suora, voittaja on pelaaja, jonka suorassa on arvoltaan suurin kortti. Ässää voidaan käyttää joko suurena tai pienenä (mutta ei molempina samassa kädessä).
Esimerkki: 6, 7, 8, 9, 10 - maalla ei ole väliä.

Kolmoset
Kolme samanarvoista korttia.
Esimerkki: 7h, 7d, 7s.

Kaksi paria
Kaksi samanarvoista korttia ja toiset kaksi samanarvoista korttia. Jos usealla pelaajalla on kaksi paria, arvoltaan suurin pari ratkaisee voittajan. Jos usealla pelaajalla on samanarvoiset kaksi paria, voittaja on pelaaja, jonka kädessä on suurin parien ulkopuolinen kortti.
Esimerkki: 9d, 9s, Qc ja Qd on parempi kuin 10h, 10d, Jc ja Jd

Pari
Kaksi samanarvoista korttia. Jos usealla pelaajalla on pari, suurin pari voittaa. Jos usealla pelaajalla on samanarvoinen pari, voittaja on pelaaja, jonka kädessä on suurin parin ulkopuolinen kortti.
Esimerkki: 8c, 8d, As, 3c ja 2h on parempi kuin 8h, 8s, Kd, Qh ja Jc, koska ässä on suurin kortti.

Suurin kortti (hai)
Jos pelaajilla ei ole mitään edellä mainituista yhdistelmistä, voittaja on pelaaja, jonka kädessä on suurin kortti. Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on yhtä suuri hai, muiden korttien arvo määrää voittajan.
Esimerkki: Ad, Qc, 5h, 4c ja 3s on parempi kuin Ac, Jd, 10c, 9s ja 7h

Pokeriohjelma

Voit pelata Pokerin pelejä omalle koneelle ladattavan ohjelman kautta.

Lataa peliohjelma Ei ladattavissa laitteellesi

Windows PC:lle

Mobiilipokeri, iOS

Voit pelata Pokerin pelejä iPhonellasi, koska vaan.

Lataa AppStoresta

Tutustu

Mobiilipokeri, Android

Voit pelata Pokerin pelejä Androidillasi, koska vaan.

Lataa ja asenna Androidille

Tutustu

Odota hetki