Kokeile aluksi vaikka tätä peliä

PELISANASTO

Mitä palautusprosentti tarkoittaa?

Mikä on palautusprosentti?

Peliautomaattien ja Kasino-sivuston pelien palautusprosentit ovat noin 89–99,5 %. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ajan myötä pelatusta 100 eurosta asiakkaalle palautuu takaisin 89–99,5 euroa. Nettipelien ja fyysisten automaattipelien toiminta perustuu matematiikkaan ja satunnaisuuteen.
 

Palautusprosentti on keskiarvo

Jokaisella pelillä on palautusprosentti. Se on keskimääräinen prosenttilukema, joka ilmoittaa, kuinka paljon peli palauttaa pelaajalle hänen pelaamastaan summasta pitkällä aikavälillä. Jos pelin palautusprosentti on 95 %, peli siis palauttaa pitkällä aikavälillä pelaajalle 95 % panostuksista. Tällöin pelatusta eurosta jää viisi senttiä kerryttämään avustuspottia. 

Raha-automaattipelin voittokertoimet on laskettu siten, että pelaajalle palautuu satojen tuhansien tai miljoonien pelikierrosten kuluessa voittoina keskimäärin pelin palautusprosentin verran. Yhden pelisession aikana palautus voi kuitenkin vaihdella suurestikin suuntaan tai toiseen. Mitä lyhyempi pelisessio on, sitä suurempi vaihtelu voi olla.
 

Sattumanvaraisuudessa piilee pelien jännitys

Voittona palautuva osuus on pitkän aikavälin keskiarvo eikä se toteudu jokaisella pelikierroksella. Lyhyellä aikavälillä pelaaja saattaa jäädä voitolle tai vaihtoehtoisesti hävitä enemmän kuin mitä palautusprosentti antaa ymmärtää. Tässä sattumanvaraisuudessa piilee pelien jännitys.
 

Kolikonheitto vs. automaattipeli

Oletetaan, että pelaaja pelaa kaverinsa kanssa kolikonheittoa euron panoksella. Jos kolikonheittoa jatketaan vain muutamia kertoja, saattaa tulla voitto- tai tappioputkia ja silloin toinen voittaa ja toinen jää tappiolle. Mutta pitkällä – tuhansien kolikonheittojen - aikavälillä, lopputulos tasaantuu.

Kolikonheitto on kuitenkin pitkällä aikavälillä puuduttavaa hommaa, ja tästä syystä pelien matematiikka rakennetaan niin, että niissä on pelaajan kannalta mahdollisimman mielenkiintoinen pelikokemus. Automaattipeli tarjoaa enemmän jännitystä pelikokemuksen ja mahdollisten isompien voittojen muodossa kuin kolikonheitto. 

Fiksu pelaaja ymmärtää, että automaattipeli ei huijaa pelaajaa. Se toimii juuri niin kuin se on suunniteltu pelimatematiikan mukaan, aivan kuten kolikonheittokin.

Pelien palautusprosentit ovat netti- ja mobiilipelien ohjeissa.

Suosittelemme seuraavaksi

Suosittelemme seuraavaksi

Näytä kaikki tarinat
Odota hetki