Kokeile aluksi vaikka tätä peliä

Raymond

Lautasella munkki, lasipullossa Jaffa.

Kaipuu Esson baariin

Joskus ihminen haluaa ympäristön kautta nuoruutensa takaisin.

Esson baari. Biljardipallot kumahtelevat kankaalla, tupakansavu leijailee kohti katonrajaa. Lautasella munkki, lasipullossa Jaffa. Särisevän hiljaisuuden katkaisee vain kolikon kilahdus, rapina ja kilinä, kun Pajatson kolikkopylväät valahtavat alaspäin. Tai sitten kolikko hurauttaa jukeboksin käyntiin ja Junnu Vainio laulaa: aika entinen ei koskaan enää palaa. Vaan eikö olisi ihanaa saada se takaisin?

RAY:n innovaatiopäällikkö Kimmo Koskinen on huomannut, että rahapelaajille tehdyissä kyselyissä korostuu vuodesta toiseen yksi asia: saisipa taas pelata Pajatsoa. RAY toikin 2000-luvulla pelaajille ensin Classic Jasson ja sitten 70-vuotisjuhlapajatson, jossa oli kaksi eri Pajatsoversiota. Juhla-pajatsossa oli sähköinen näyttö ja kolikkojen sijaan poletit. Tilastoista nähtiin, että uusia Pajatsoja ei sittenkään pelattu.
”Minun teoriani on, että ihmiset eivät halua takaisin Pajatsoa, vaan Esson baarin tunnelman. He haluavat nuoruutensa takaisin”, Koskinen sanoo.
Jotkut ovat pyytäneet kyselyissä jopa ”50 pennin Pajatsoa”, sitä joka tuotiin pelaajille 1967. Koskinen kävi itsekin Esson baarissa koulun hyppytunneilla 1970-luvulla.
”Oli tosi hauskaa pelata kimpassa Pajatsoa. Nykyään kimppapelaaminen ei toimisi, koska rahan arvo on ihan toinen.” 
Uudenlaiset Pajatsot, menneisyyden kalpeat kajastukset, poistuivat viime vuonna. Aika entinen ei koskaan palaa.

Suosittelemme seuraavaksi

Suosittelemme seuraavaksi

Näytä kaikki tarinat
Odota hetki